Procedure Details Besnijdenis man op latere leeftijd

Er zijn veel redenen om een besnijdenis op latere leeftijd te ondergaan. Vaak kunnen mannen last hebben van een te strakke voorhuid, of zijn er bijvoorbeeld cosmetische redenen om de voorhuid te laten verwijderen. Hiernaast kan een besnijdenis op latere leeftijd ook religieuze redenen hebben, aangezien een circumcisie een religieus ritueel is in het Jodendom en de Islam.

Besnijdenis en Toestemmingsverklaring

Bij ProClinics behandelen wij alleen nadat de toestemmingsverklaring volledig gelezen en ondertekend is.

  • In het geval van een volwassen patiënt dient hij zelf de toestemmingsverklaring gelezen en ondertekend te hebben.

Wat gebeurt er vóór en tijdens een besnijdenis?

Vóór de behandeling:

Wij adviseren om 1 uur vóór de ingreep paracetamol in te nemen als pijnstiller. Daarnaast krijgt u van ons een recept met een verdovende crème die u thuis voordat u naar de kliniek komt rondom de basis van de penis insmeert (zie illustratie).

De behandeling zelf:

Bij binnenkomst wordt u ontvangen door ons team. Na een oriënterend gesprek zal de penis worden onderzocht op aangeboren afwijkingen. Indien geschikt, zal de behandeling starten. Middels 2 kleine prikjes wordt de penis bij de basis volledig verdoofd. Nadat deze middelen zijn ingewerkt zal de verdoving getest worden. Vervolgens wordt de huid op de juiste lengte afgeknipt zodat de eikel geheel bloot komt te liggen. Na het wegnemen van de voorhuid wordt de huid gehecht. De hechtingen zijn oplosbaar en vallen er over het algemeen na 2 tot 3 weken vanzelf uit.

Wat gebeurt er na een besnijdenis?

Na de besnijdenis wordt de penis ingesmeerd met vaseline. U krijgt instructies over hoe de penis schoon te houden en hoe te handelen bij bepaalde situaties. Het gebied van de ingreep kan tijdens de genezingsfase gevoelig of branderig zijn. Wij adviseren paracetamol tegen de pijn te gebruiken op vaste tijden. Het is raadzaam om deze pijnstillers vóór de ingreep in huis te hebben.

Wanneer alles duidelijk is, kunt u naar huis. Het is verstandig om rust te nemen op de dag van de ingreep en de dag erna. Een nacontrole is niet noodzakelijk, echter bent u ten alle tijde welkom na de ingreep.

Hoe lang duurt de besnijdenis bij een volwassen man?

De hele besnijdenisprocedure bij een volwassen man duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

Is de besnijdenis pijnlijk?

De ingreep zelf is pijnloos, u wordt goed verdoofd en zal hier niks van merken. De verdoving zelf kan wel als branderig worden ervaren, maar dit is meestal kortdurend. Het gebruik van paracetamol en verdovende crème vooraf verminderen dit ongemak. Ons personeel zorgt voor een comfortabele en vertrouwde omgeving waar u zich tijdens het gehele proces veilig voelt.

Kan een volwassen man op latere leeftijd besneden worden?

Jazeker. Bij ProClinics kunnen volwassen mannen terecht die ervoor kiezen zich te laten besnijden. Over het algemeen is de besnijdenis procedure hetzelfde. Het herstel na een besnijdenis bij een man op latere leeftijd duurt in de regel wel iets langer dan een besnijdenis bij kind of baby.

Risico’s

Wat zijn de risico’s van besnijdenis bij een volwassen man op latere leeftijd?

Besnijdenis is een routinematige, veilige procedure, ook bij een volwassen man. Zoals bij elke operatie zijn er echter enkele risico’s:

  • Nabloeding;
  • Wondinfectie;
  • Reactie op  anesthesie;
  • Pijn;
  • Irritatie van de eikel;
  • Meatitis (ontstoken opening van de penis).
  • Onvrede met het cosmetische resultaat (de voorhuid is te lang of te kort na de ingreep)

Herstel en vooruitzichten

Hoe lang duurt het herstel na de besnijdenis?

Herstel na een besnijdenis bij een man op latere leeftijd iets langer dan een besnijdenis bij een kind, gemiddeld 4 tot 6 weken. Afhankelijk van diverse factoren, zoals een wondinfectie, kan dit nog langer duren.

Hoe verzorg ik de penis na een besnijdenis?

De penis dient dagelijks te worden gereinigd door te douchen om infecties te voorkomen. Het is raadzaam om de penis in te smeren met vaseline, zodat de wond niet vast kan plakken aan de onderbroek.

Heeft besnijdenis invloed op de vruchtbaarheid of seksueel genot?

Besnijdenis heeft geen invloed op de vruchtbaarheid. Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat een besnijdenis het seksueel genot niet schaadt of verbetert.

Consult en revisie

Bij ProClinics kunt u vrijblijvend langskomen als u twijfelt aan het resultaat van een besnijdenis welke elders is uitgevoerd. Indien gewenst kan de besnijdenis operatief gereviseerd worden om het gewenste cosmetische resultaat te bereiken, zowel bij een kind als bij een volwassen man. De artsen van ProClinics zijn hier in gespecialiseerd door hun uitgebreide chirurgische kennis en ervaring.

Medische Indicatie

Indien de besnijdenis om een medische reden uitgevoerd dient te worden, is het raadzaam om een verwijsbrief bij de huisarts te vragen. Hierdoor is het mogelijk om het bedrag vergoed te krijgen van uw verzekeraar. Voor de prijs van onze besnijdenis procedures kunt u kijken naar onze besnijdenis kosten pagina.